Ingredienslista

Fördjupa dig i egenskaper hos våra ingredienser.

A-vitamin bidrar till normal järnomsättning, att bibehålla normala slemhinnor, normal hud och normal synförmåga samt bidrar till immunsystemets normala funktion.
Astaxantin finns t ex i alger samt lax och är det ämne ger laxen dess rosa färg.

Vitamin B6 och B12 bidrar till normal energiomsättning, nervsystemets normala funktion och normal psykologisk funktion. B6 och B12 bidrar även till normal bildning av röda blodkroppar, immunsystemets funktion samt att minska trötthet och utmattning.

Bioflavonoiderna ökar upptaget av C-vitamin hos lever, njurar och binjurar.

Bidrar till cellernas skydd mot oxidativ stress och att minska trötthet och utmattning. Bidrar även till normal kollagenbildning som har betydelse för kroppens blodkärl, benstomme, brosk, hud, tandkött och tänder samt bidrar till normal energiomsättning, att öka järnupptaget, nervsystemets normala funktion och till psykologisk funktion.

Vitamin D bidrar till normalt upptag/utnyttjande av kalcium och fosfor. Vitamin D bidrar till normala kalciumnivåer i blodet. Vitamin D bidrar till att bibehålla normal benstomme, tänder och muskelfunktion. Vitamin D bidrar till immunsystemets normala funktion och har en roll i celldelningsprocessen.

Antioxidanten vitamin E skyddar kroppens celler mot oxidativ stress.

Omega-3-fettsyrorna EPA och DHA, bidrar till hjärtats normala funktion och DHA bidrar även till att bibehålla normal hjärnfunktion och synförmåga. Den gynnsamma effekten på hjärtat uppnås vid ett dagligt intag av minst 250 mg EPA och DHA. Den gynnsamma effekten på hjärnan och synförmågan uppnås vid ett dagligt intag av minst 250 mg DHA.

Ginseng ger fysisk så väl som psykisk energi och välbefinnande, gynnar inlärning och vakenhet.

Jod bidrar till normal: kognitiv nivå, energiomsättning, funktion hos nervsystemet och sköldkörtelfunktion.

Vitamin K bidrar till normal blodkoagulering och att bibehålla normal benstome.

Kalcium bidrar bland annat till normal blodkoagulation, energiomsättning, neurotransmission samt att bibehålla normala tänder och benstomme.

Koppar bidrar till normal energiomsättning, järntransport, hårets och hudens pigmentering, immunsystemets normala funktion och skydd mot oxidativ stress för cellerna.

Krom bidrar till normal omsättning av makronäringsämnen och till att bibehålla normala blodsockernivåer.

Lykopen är det röda färgämnet i tomater.

Magnesium bidrar bland annat till att minska trötthet och bidrar till normal energiomsättning. Magnesium bidrar även till nervsystemets funktion, normal muskelfunktion samt att bibehålla normala tänder och benstomme.

Mangan bidrar till normal: energiomsättning, bildning av bindväv och att bibehålla normal benstome samt skydda cellerna mot oxidativ stress.

Molybden bidrar till normal omsättning av svavelhaltiga aminosyror.

Nyponrosextakt är rikt på omättade fettsyror och steroler.
Q10 är ett vitaminliknande ämne som finns och behövs i våra cellers energifabrik – mitokondrierna.
Selen bidrar till normal spermatogenes och sköldkörtelfunktion, att bibehålla normalt hår och naglar, immunsystemets normala funktion samt skydda cellerna mot oxidativ stress.
Zink bidrar till normal: syrabalans, kolhydratomsättning, kognitiv funktion, DNA-syntes, fertilitet och reproduktion, samt att bibehålla normal benstomme, naglar, hud och hår. Zink bidrar till att bibehålla normal testosteronnivåer i blodet och bidrar även till immunsystemets normala funktion samt att skydda cellerna mot oxidativ stress.

Våra tre ledstjärnor

Naturliga ingredienser
Vi använder enbart ämnen som utvunnits på ett sätt som inte skadar naturen eller människorna och använder naturliga ingredienser som så långt som möjligt är spårbara, så att vi har kontroll över hela processen – från jord till bord.

Hög kvalitet
Vi väljer alltid certifierade ingredienser – både aktiva substanser och hjälpämnen – av hög kvalitet så att kroppen enkelt kan tillgodogöra våra kosttillskott.

Bonuseffekter för hälsan
Vi försöker alltid kombinera olika ingredienser så att de förstärker varandra och ger bonuseffekter. Vi kallar det the Multiple Effect Accelerator.