Vitakeep med kraft
från havets djup!

Vitakeep – nu med kraft från havets djup!

Vitakeep är ett naturligt kosttillskott, utvecklat för att bidra till en bättre hälsa. Vitakeep består av Omega-3 fettsyrorna EPA och DHA i form av triglycerider som utvunnits ur vild djuphavsfisk. Vitakeep består även av det vitaminliknande ämnet Q10 samt vitamin E och D.

Omega-3-fettsyrorna EPA och DHA bidrar till hjärtats normala funktion

DHA bidrar till att bibehålla normal hjärnfunktion och synförmåga

Vitamin D bibehåller normal muskelfunktion och benbyggnad

Omega-3-fetter i ny form som är lättare att ta upp för kroppen

Vitakeep innehåller de vanligaste Omega-3-fettsyrorna EPA och DHA. Omega-3-fettsyrornas positiva effekt på hjärta och kärl består till stor del av deras förmåga att kunna sänka blodfetterna, öka HDLkolesterolet (det goda kolesterolet) och minska blodtrycket. Sänkning av blodfetterna förhindrar åderförkalkning och de processer som sätter igång utvecklingen av blodproppar.


DHA bidrar även till att bibehålla såväl hjärnans som synens funktion. Den gynnsamma effekten erhålls vid ett dagligt intag av minst 250 mg EPA/DHA. Det rekommenderade intaget av Vitakeep är beräknat utifrån dessa riktlinjer.

Antioxidativ förmåga

Forskare förklarar åldrandet som en process förorsakad av fria radikaler och den skada de gör på kroppens celler, så kallad oxidativ stress. När kroppens antioxidantförsvar inte räcker till skadas flera väsentliga funktioner, exempelvis vårt DNA (arvsmassa). Vitakeep innehåller vitamin E som är en antioxidant. Den bidrar till att skydda kroppens celler mot de skadliga angreppen från de fria radikalerna.


Vitakeep innehåller även Q10, ett vitaminliknande ämne, som finns i våra cellers energikälla – mitokondrierna. Den egna tillverkningen i kroppen av Q10 avtar med åldern och ett tillskott av Q10 rekommenderas.

Vitakeep innehåller den bästa formen av Omega-3

Triglycerider är den naturliga formen av fettsyror. Dessa tas lätt upp i tunntarmen och kan användas direkt av kroppens celler utan extra process i levern.

Hjärtats normala funktion

Omega-3-fettsyrorna EPA och DHA, bidrar till hjärtats normala funktion.< Vitakeep innehåller de rekommenderade dagliga intaget av EPA och DHA. Vitakeep innehåller de rekommenderade dagliga intaget av EPA och DHA.

Normal hjärnfunktion och synförmåga

DHA bidrar till att bibehålla normal hjärnfunktion och synförmåga. Den gynnsamma effekten erhålls vid ett dagligt intag av minst 250 mg DHA

Jag har hittat ett tillskott som stödjer mig på många plan

"Att ta hand om kroppen och hjärnan är bland det viktigaste man kan göra. Jag känner att jag hittat ett tillskott som stödjer mig på många plan. Det är toppen med ett tillskott av Omega-3 och E-vitamin då jag i stort sett är vegetarian och inte får i mig tillräckligt med fet fisk. Q10 och D-vitamin har gjort att jag får mer ork, speciellt under vinterhalvåret. Jag känner också att jag har mer kraft till dans och yoga som är mina stora passioner. Det är väldigt smidigt att produkten kommer direkt hem i brevlådan då jag aldrig behöver beställa eller åka till en affär när en burk har tagit slut."

Fettsyror för god syn

Ögats näthinna består till över 60 % av fett. Ögat som helhet består till 20 % av fett. Den långkedjade omega-3-fettsyran DHA är en av komponenterna i ögats näthinna. I ögonen finns ett annat viktigt ämne som heter rhodopsin som sänder signaler till hjärnan. Då de slingrande DHA-fettsyrorna kan flytta på sig, hjälper de rhodopsinet att röra sig snabbt så att det kan vara redo att ta emot nya ljussignaler. Därmed bidrar de till att upprätthålla en god syn.

Starka tänder med vitamin D

Kalcium är viktigt för många enzymer i kroppen. Förutom att bibehålla normalt skelett och bidra till normal muskelfunktion behövs Kalcium för uppbyggnad och läkning av dina tänder. Både parodontit och tandlossning kan härledas till brist på D-vitamin. Vitamin D är antiinflammatoriskt och medverkar till att benvävnaden inte försvagas. D-vitamin reglerar bland annat kalciumbalans och påverkar alveolarbenet, den benvävnad i vilken tänderna sitter och elasticiteten i fibrerna som håller fast tänderna.

Vitaboost håller energin på topp, hela dagen!
Läs mer